3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Βουνού και Δάσους στην Κατερίνη

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Βουνού και Δάσους του δήμου Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί φέτος, το διήμερο 15 και 16 Ιουλίου, στα Πιέρια Όρη, με έδρα την Κάτω Μηλιά και παράλληλες εκδηλώσεις που θα είναι «απλωμένες» στη Μεσαία Μηλιά, στην Άνω Μηλιά και στη Νεοκαισάρεια.

Από το πλούσιο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, ξεχωρίζει η έκθεση τοπικών προϊόντων, όπου ντόπιοι παραγωγοί θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες τη φετινή σοδιά τους, ενώ θα διοργανωθούν περίπατοι για τους λάτρεις της φυσικής ομορφιάς στα μονοπάτια της περιοχής, πικ νικ και παιχνίδια «όπως παλιά» για μικρούς και μεγάλους.

Ακόμη, θα δοθεί «ζωή» σε μικρά κομμάτια ξύλου, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Εκθετήριο του Μαστόδοντα και θα γίνουν μαγειρικές επιδείξεις από τοπικούς σεφ, ντόπιες μαγείρισσες και λιλιπούτειους μάγειρες που θα πάρουν τις κουτάλες και θα μαγειρέψουν συνταγές του τόπου. Στον σχεδιασμό είναι επίσης αναβίωση εθίμων, ξενάγηση σε ιστορικά προσκυνηματικά μνημεία, οινογευσία και μουσικές εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ του δήμου Κατερίνης έχει καταστεί θεσμός και υλοποιείται από την αντιδημαρχία Τουρισμού σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ΔΕΕΕΚ, ενώ γίνεται σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Μηλιάς και τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.

«Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους συνιστά ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το νέο αυτό θεσμό που δημιουργήσαμε στον Δήμο μας, με στόχο την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος» δηλώνει ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από NoName_13 από το Pixabay