Επίσημη απαγόρευση δοκιμής καλλυντικών σε ζώα στον Καναδά

Ο Καναδάς έχει προβεί σε διαβήματα για την απαγόρευση των δοκιμών καλλυντικών σε ζώα, μαζί με μια σειρά από άλλες χώρες και αμερικανικές πολιτείες για να τεθεί εκτός νόμου η εν λόγω πρακτική.

Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφαση σε δελτίο τύπου την Τρίτη (4/7). Το νομοσχέδιο C-47 τροποποιεί τον νόμο για τα τρόφιμα και τα φάρμακα, για να απαγορεύσει τόσο τις δοκιμές καλλυντικών προϊόντων σε ζώα όσο και την πώληση προϊόντων που βασίζονται σε δεδομένα δοκιμών σε ζώα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Το δελτίο τύπου σημείωσε ότι οι δοκιμές σε ζώα για καλλυντικά «σπάνια διεξήχθησαν στον Καναδά».

Δέκα πολιτείες έχουν πλέον απαγορεύσει την πώληση καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Ο Καναδάς θα συνταχθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Κορέα, οι οποίες έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση των καλλυντικών δοκιμών σε ζώα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Συνολικά 44 χώρες έχουν ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα, σύμφωνα με την Humane Society International. Επιπλέον, 10 πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την εν λόγω πρακτική: Νέα Υόρκη, Βιρτζίνια, Καλιφόρνια, Λουιζιάνα, Νιου Τζέρσεϊ, Μέιν, Χαβάη, Νεβάδα, Ιλινόις και Μέριλαντ.

Πηγή: ertnews.grCNN
Φωτογραφία από Christel από το Pixabay