Δημιουργούνται στην Αρχαία Ολυμπία εστίες παιδείας και δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Εστίες παιδείας και δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να λειτουργήσουν στην Αρχαία Ολυμπία, μετά την απόφαση του Δ.Σ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την παραχώρηση στον δήμο του κτιρίου του πρώην ξενοδοχείου «Απόλλων».

Μάλιστα, όπως τονίζει ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε επιστολή του προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, «η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα συμβάλει στην ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας καθιστώντας την διεθνή πολιτιστικό, πνευματικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό πόλο».

Σύμφωνα με τον δήμο, έχει ήδη υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με σκοπό τη δημιουργία ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, η οποία έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παράλληλα, έχει συσταθεί και θα λειτουργήσει ινστιτούτο επιμόρφωσης αθλητικών στελεχών, υπό την επιστημονική εποπτεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με βασικό σκοπό την διαρκή επιμόρφωση των αθλητικών στελεχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Antonios Ntoumas από το Pixabay