Συνεχείς οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από τα τουρκικά παράλια

«Ανάσες» στις τοπικές οικονομίες των μεγάλων νησιών του βορείου Αιγαίου έδωσαν περισσότεροι από 27.000 Τούρκοι πολίτες που επέλεξαν να γιορτάσουν τη μεγάλη τους θρησκευτική γιορτή, το «κουρμπάν μπαϊράμ» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, στις πύλες εισόδου των λιμανιών της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου έφτασαν από τις απέναντι μικρασιατικές ακτές με τα πλοία της γραμμής που πηγαινοερχόταν συνεχώς, μεγάλοι αριθμοί επισκεπτών, Τούρκων ή Τούρκων με ευρωπαϊκά διαβατήρια (σ.σ. μετανάστες σε ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται για διακοπές στην Τουρκία και χρησιμοποιούν την ευρωπαϊκή ταυτότητά τους για να μη χρειάζεται να εκδώσουν θεώρηση εισόδου – βίζα).

Συγκεκριμένα στο διάστημα Παρασκευή 23 Ιουνίου με Δευτέρα 3 Ιουλίου πέρασαν:

  • Στο λιμάνι της Μυτιλήνης από το Αϊβαλί περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες.
  • Στο λιμάνι της Χίου από τον Τσεσμέ περισσότεροι από 10.500 επισκέπτες.
  • Και τέλος, στα λιμάνια πύλες εισόδου της Σάμου, στο Βαθύ και στο Καρλόβασι, από το Κουσάντασι, περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες.

Σε όλα τα νησιά και δεδομένης της τουριστικής κίνησης ήδη, με πτήσεις τσάρτερ από χώρες της Ευρώπης, αλλά και Ελλήνων επισκεπτών, ήταν αδύνατον να βρεθεί άδειο κρεβάτι κάθε λογής ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Σημαντική ήταν και η κίνηση στην αγορά. Το Σαββάτο 1 Ιουλίου, τελευταία εργάσιμη μέρα για την εορταστική περίοδο που οι Τούρκοι επισκέπτες ήταν στα νησιά, οι εμπορικοί δρόμοι ήταν γεμάτοι από Τούρκους που ήταν φανερό ότι είχαν πραγματοποιήσει πολλά ψώνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Νικόλαος Αντωνόπουλος από το Pixabay