Το εγκώμιο της Ελλάδας και της Πάτμου «πλέκει» η Ιταλική Corriere Della Sera

Το εγκώμιο για την Ελλάδα και την Πάτμο «πλέκει» η Ιταλική  Corriere Della Sera σε ένα εκτενές άρθρο στην Σαββατιάτικη έκδοση με τίτλο «Τα τείχη της Πάτμου, μια δίνη ομορφιάς»

Ο αρθρογράφος, που φιλοξενήθηκε με πρωτοβουλία του Patmos Aktis Suites & Spa, αναφέρει πως «σε αυτό το νησί των Δωδεκανήσων που “αιωρείται” στο Αιγαίο, ο ‘Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος θα είχε μια στενή συνάντηση με τον Θεό που τον ώθησε να γράψει το Βιβλίο της Αποκάλυψης. Η καλλιτεχνική παράδοση αυτής της εκθαμβωτικής χούφτας λευκών σπιτιών που χτίστηκαν γύρω από το μοναστήρι-φρούριο του Αγίου Ιωάννη έχει εξελιχθεί σε πρότυπο του μινιμαλισμού και της κομψότητας».

Επιπλέον, το αφιέρωμα της δημοφιλούς Ιταλικής εφημερίδας αναφέρεται στα ιδιαίτερα χωριά, τις χαρακτηριστικές παραλίες αλλά και στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που δεσπόζουν στο νησί της Αποκάλυψης. Το εμπνευσμένο αφιέρωμα ολοκληρώνεται με μία φράση του μοναχού Ισιδώρου που ζει πάνω από το Σπήλαιο της Αποκάλυψης πως «σε αυτό το νησί υπάρχουν το “άλφα” και το “ωμέγα” των πάντων. Δεν πρέπει να προστεθεί τίποτα άλλο, για να ζήσετε καλά». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Adriana Hristova από το Pixabay