Δράσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες περιλαμβάνει το έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Νάουσας

Έμφαση σε δράσεις που αγγίζουν τους πολίτες, ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους, άτομα με κινητικά προβλήματα και ΑμεΑ), δίνει ο Δήμος Νάουσας, μέσω του σχεδιασμού του για τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στα παραπάνω έργα εντάσσονται η δημιουργία έξυπνου συστήματος διασφάλισης της προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα, οι έξυπνες διαβάσεις πεζών, φιλικές προς ΑμεΑ και η ψηφιακή Πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων.

«Οι ψηφιακές πολιτικές και τα ψηφιακά εργαλεία κάνουν πιο μοντέρνο έναν δήμο ωστόσο θεωρούσα πάντα πιο σημαντικά τα έργα που αγγίζουν τους πολίτες» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο οποίος εξηγεί ότι ειδικά οι έξυπνες διαβάσεις πεζών είναι πολύ σημαντικές γιατί στην περιοχή υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι και το ζήτημα της προσβασιμότητας είναι πολύ ουσιαστικό.

Σε ό,τι αφορά τη δράση της ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης ευπαθών ομάδων σχολιάζει ότι αφορά ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, για παράδειγμα, που σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Γι’ αυτό τον λόγο, όπως λέει, είναι απαραίτητο να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης των καταστάσεων αυτών με σεβασμό πάντα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από το Pixabay