Προβολή των Ελληνικών τουριστικών προορισμών στα διεθνή μέσα μαζική ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα

Πολλά είναι τα αφιερώματα στα διεθνή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Η γαλλική Vogue αναφέρεται στις καλύτερες ελληνικές παραλίες της Ελλάδας. Ανάμεσά τους, έχουν παρουσία και οι Κυκλάδες με ξεχωριστή θέση, κατά σειρά, το Σαρακίνικο της Μήλου «ένα τοπίο με εκπληκτικές καμπύλες, το οποίο συχνά συγκρίνεται με αυτές του φεγγαριού», η Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης «αυτό το ονειρεμένο σημείο που συνδυάζει ηφαιστειακά πετρώματα στο χρώμα της φωτιάς και μια πεντακάθαρη θάλασσα» και το Αλικό Νάξου «μια από τις άγριες παραλίες του που σας επιτρέπουν να κάνετε ηλιοθεραπεία με ηρεμία».

Η γαλλική Le Figaro για τη Σκόπελο εστιάζει στο φαινόμενο πώς το ονειρικό νησί των Σποράδων απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα λόγω των κινηματογραφικών γυρισμάτων του διαχρονικού μιούζικαλ, όμως δεν έχασε ποτέ την αυθεντικότητα του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η Σκόπελος είναι πάνω από όλα ένα νησί σε αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου, που παραμένει μια “όαση” φρεσκάδας, παραδόσεων και γιορτής, χωρίς τις υπερβολές του υπερτουρισμού. 

Στη δημοφιλία των νησιών των Κυκλάδων συνεχίζουν να αναφέρονται τουριστικοί bloggers αλλά και ΜΜΕ του εξωτερικού, την ίδια στιγμή που διαπιστώνεται έντονο ενδιαφέρον για τους συγκεκριμένους προορισμούς ακόμα και για μετά τη βασική τουριστική περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του blogger Johny Africa που ζεί στη Νότιο Αφρική και προτρέπει τους αναγνώστες του να ταξιδέψουν σε Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως και τις αρχές Νοεμβρίου. Αντίστοιχα, οι Αμερικανοί bloggers Brigitte and Jake ξεχωρίζουν στις επιλογές τους, κατά σειρά τη Σαντορίνη, Μήλο και Πάρο.

Στα 15 καλύτερα νησιά της Ελλάδας συγκαταλέγει ο Voyage Tips επίσης τη Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Τήνο και άλλα νησιά των Κυκλάδων με την πρώτη τετράδα των επιλογών  να διαμορφώνεται ως εξής : Σαντορίνη, , Μύκονος, Δήλος και Πάρος . Την ίδια περίπου αξιολόγηση σε κατάταξη κάνει και το ιταλικό I Viaggiascrittori, ενώ το αυστραλιανό μέσο The Australian και το Dave’s Travel Pages ξεχωρίζουν  την Τήνο και το the world pursuit βάζει στην πρώτες θέσεις των επιλογών του την Πάρο και τη Μήλο. Και όλα αυτά στον απόηχο του European Best destinations, που επίσης διέκρινε τη Μύκονο, Σαντορίνη, την Πάρο, και τη Μήλο στα καλύτερα νησιά της Ελλάδας.

Σημαντική προβολή στο καθολικό στοιχείο της Τήνου κάνει με ειδικό εκτενές αφιέρωμα της η Catholic Herald, επίσημο όργανο της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής του Άρλινγκτον, στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα αποτελεί σημαντική προβολή του θρησκευτικού πλούτου της Τήνου που συμπληρώνει όλες τις άλλες εναλλακτικές προτάσεις του νησιού προς τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του που κατακλύζουν κάθε χρόνο το νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 1, 2, 3, 4
Φωτογραφία από Russell_Yan από το Pixabay