Στο Κιλκίς με ελεύθερη είσοδο οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη

Σταθμό στο Κιλκίς θα κάνει την τελευταία μέρα του Αυγούστου η τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες», που ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη. Εκεί, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει στο Θέατρο Λόφου Αγ. Γεωργίου με ελεύθερη είσοδο. 

Τη θεατρική παράσταση είδαν έως τώρα περισσότεροι από 24.000 θεατές, ενώ μετά την επιτυχία που σημείωσε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο και προφητικό αφού ο Ευριπίδης, «μιλάει» για όσα συμβαίνουν ακόμα και σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης, βραβευμένος από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών με το βραβείο «Νέου θεατρικού δημιουργού» για το 2018 και υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού του ΚΘΒΕ, παρουσιάζει μια ρηξικέλευθη ανάγνωση του αριστουργηματικού έργου. 

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής. Το ρόλο της Εκάβης ενσαρκώνει η Ρούλα Πατεράκη. Πρωταγωνιστούν οι: Δημήτρης Πιατάς, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Μαρίζα Τσάρη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Λουκία Βασιλείου με έναν εξαιρετικό 20μελή θίασο ηθοποιών, ενώ στο ρόλο του Ποσειδώνα είναι ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 21:00 στο Θέατρο Λόφου Αγ. Γεωργίου Κιλκίς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η διοργάνωση είναι του Δήμου Κιλκίς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Clker-Free-Vector-Images από το Pixabay