Μάρκος Βαμβακάρης: Ενθυμήματα-Εμπειρίες

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ο θεμελιωτής του ρεμπέτικου, γεννήθηκε, εμπνεύστηκε, αγάπησε και αγαπήθηκε βαθιά στη Σύρο, εκεί όπου ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης εγκαινίασε τη μόνιμη έκθεση «Μάρκος Βαμβακάρης: Ενθυμήματα-Εμπειρίες», αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του. Μια σημαντική έκθεση, φόρος τιμής στη συναρπαστική ζωή και την ανεκτίμητη παρακαταθήκη του μεγάλου Συριανού ρεμπέτη, που θα αποτελέσει σταθερό σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη του νησιού.

Ανεπτυγμένη σε διαφορετικούς χώρους στην Πιάτσα της ‘Ανω Σύρου, η έκθεση αποτελείται από δυο ενότητες. Η πρώτη, με τίτλο «Μάρκος Βαμβακάρης: Ενθυμήματα», αποτελεί την αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη εξέλιξη της έκθεσης που υπήρχε στην ‘Ανω Σύρο ήδη από το 1995. Εκεί συγκεντρώνονται προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη ενώ με σύστημα ακουστικής ξενάγησης ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ακούσει διηγήσεις από την αυτοβιογραφία του.

Η δεύτερη ενότητα, με τίτλο «Μάρκος Βαμβακάρης: Εμπειρίες» παρουσιάζει με πρωτότυπο τρόπο αφενός την ιστορία και το περιβάλλον που καθόρισαν τον βίο και το έργο του καλλιτέχνη. Αφετέρου, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα της διαδραστικής επαφής με κάποια από τα εμβληματικά τραγούδια του. Και στο περιβάλλον αυτό, σύστημα ακουστικής ξενάγησης εμβαθύνει στην ιστορία της λαϊκής μουσικής και τη σημασία του έργου του Βαμβακάρη.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα

Ωράριο Λειτουργίας έκθεσης έως 30 Σεπτεμβρίου:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 16:00 – 22:00
  • Σάββατο – Κυριακή: 17:00 – 22:00

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Wikimedia Commons