Animasyros – Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Ξεκινάει το Διεθνές Φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στη Σύρο και θα διαρκέσει από τις 26 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου. Το ANIMASYROS, το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο του ανιμέισον τον Σεπτέμβριο του 2008 στη Σύρο και από τότε δίνει ραντεβού κάθε Σεπτέμβριο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, έχοντας υποδεχτεί μέχρι σήμερα περισσότερους από 104.000 μοναδικούς θεατές.

Η ετήσια διοργάνωση του ANIMASYROS διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την Αγορά, ενώ δεν λείπουν οι παράλληλες δράσεις, όπως εκθέσεις, συναυλίες και πάρτι.

Το ANIMASYROS ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία της Αστικής Εταιρείας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-Εταιρία Αστικού Πολιτισμού», για την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης στο κοινό, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη θεμελίωση και τη διατήρηση ενός δημιουργικού πυρήνα συνάντησης και δικτύωσης των καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου του ανιμέισον σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Πηγή: animasyros.gr
Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay