Η ΗΔΙΚΑ βραβεύτηκε από τον WITSA για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας ανακοινώνουν τη βράβευση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA.

Η ΗΔΙΚΑ, εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διακρίθηκε με το 1ο βραβείο «Global Innovation & Tech Excellence» στην κατηγορία των καινοτόμων λύσεων ηλεκτρονικής υγείας ανάμεσα σε περισσότερους από 3.000 αντιπροσώπους από 80 χώρες στο παγκόσμιο συνέδριο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία του WITSA για το 2023, που πραγματοποιήθηκε στη Μαλαισία.

Το βραβείο το πληροφοριακό σύστημα που ανέπτυξε η ΗΔΙΚΑ για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού. Σημειώνεται, ότι το 2022 είχε απονεμηθεί στην ΗΔΙΚΑ το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμες Λύσεις για την Υγεία» (Innovative Health Solutions) για τον Δημόσιο Τομέα για την εφαρμογή MyHealth.

Σημειώνεται, ότι στο πρόγραμμα μετέχουν 315 διαγνωστικά εργαστήρια και 170 γιατροί. Επιπλέον, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τον ιστότοπο https://mastografia.gov.gr μέσω του οποίου οι γυναίκες-δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, καθώς και να αναζητήσουν τις συνεργαζόμενες ιδιωτικές και δημόσιες δομές του προγράμματος και τους ιατρούς ανά περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Marijana από το Pixabay