Μνημειώδεις περιπέτειες στα ελληνικά μνημεία της UNESCO

Πρωτότυπο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Μνημειώδεις περιπέτειες στα ελληνικά μνημεία της UNESCO» δημιούργησε το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο υλικό σε έντυπη και ψηφιακή μορφή για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και για το ευρύ κοινό,

Το υλικό αυτό απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, 10-15 ετών, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί και από άλλες ηλικιακές ομάδες, ενώ η πρόσβαση στον ιστότοπο https://www.greekunescomonuments.gr/ είναι ελεύθερη στο κοινό, από Έλληνες και αλλοδαπούς.

Μέσα από αυτό, παρουσιάζονται τα ελληνικά μνημεία που είχαν εγγραφεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO έως το 2023. Το υλικό αφορά σε 18 εγγραφές που περιλαμβάνουν 21 συνολικά μνημεία, αρχαίους οικισμούς και ιερά, βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, μεσαιωνικές πολιτείες, κάστρα και λιμάνια, ξεκινώντας από την πρώτη εγγραφή του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες το 1986 έως την εγγραφή των Φιλίππων το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Wikimedia Commons