Η Ελλάδα αναδεικνύεται στη Νορβηγία ως ο Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός για το 2024

Η Ελλάδα αναδεικνύεται στη Νορβηγία ως ο Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός για το 2024, για δεύτερη χρονιά, καθώς την ίδια διάκριση κατέκτησε η χώρα μας και για το 2023. Την ίδια στιγμή, η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Σκανδιναβίας, βραβεύτηκε ως Καλύτερος Ξένος Οργανισμός Τουρισμού για το 2023 (The best foreign Tourist Office of the year 2023) και είναι το βραβείο που έλαβε- επίσης για δεύτερη συνεχή χρονιά-αφού τιμήθηκε στην ίδια διοργάνωση ως ο Καλύτερος Ξένος Οργανισμός Τουρισμού και για το έτος 2022! 

Οι δύο νέες πρωτιές της Ελλάδας και του ΕΟΤ, ανακοινώθηκαν στην ετήσια τελετή των βραβείων «Grand Travel Awards» (GTA), που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου στο Όσλο της Νορβηγίας.
 Τα «Grand Travel Awards» (GTA) διοργανώνονται ανελλιπώς επί 26 χρόνια από τo επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό Reis και την ιστοσελίδα της ίδιας εταιρείας, Travel News, στην Νορβηγία και την Σουηδία, αποτελώντας την πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του κλάδου σε όλους τους τομείς της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας. 

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Νορβηγών με υψηλό δείκτη επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, ιδιαίτερα της ηλικιακής ομάδας 50+ οι οποίοι πραγματοποιούν ταξίδια τέσσερις φορές κατά μέσο όρο, είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και εκτιμούν τον πολιτισμικό πλούτο της χώρας, το αυθεντικό φυσικό περιβάλλον και την ελληνική κουζίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Michelle Raponi από το Pixabay