Ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Παιδιού» από μαθητές σχολείου

Συνδύασαν τις γνώσεις τους στην πληροφορική και τη φυσική και με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, κατασκεύασαν ενα ρομποτικό σύστημα που επιχειρεί να εκμηδενίσει τα θύματα του Συνδρόμου Ξεχασμένου Παιδιού (Forgotten Baby Syndrome). Οι μαθητές της Στ’ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς και ο πληροφορικός Νίκος Αυγουλάς, δίνουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών.

Ο μαθητής του Στ1 Αναστάσιος Τρούλιαρης, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «το σύστημα διαθέτει ένα microbit που προσαρμόζεται στο παιδικό καθισματάκι, το οποίο ελέγχει αν υπάρχει βάρος έτσι ώστε να καταλάβει ότι υπάρχει παιδί ενώ ταυτόχρονα ελέγχει και τη θερμοκρασία στην καμπίνα του, αυτοκινήτου. Αν η θερμοκρασία είναι πάνω από το όριο που έχουμε θέσει, 25-27 βαθμούς  Κελσίου, το microbit ειδοποιεί με ηχητικό μήνυμα στη συσκευή που έχουμε στο τιμόνι και στο smart watch του οδηγού».

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε λέει ο ίδιος πως, «το σύστημα μας διαθέτει ένα ακόμη microbit το οποίο όταν λάβει μήνυμα κινδύνου, ανοίγει το παράθυρο για να δροσιστεί το παιδί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Francis Ray από το Pixabay