Περισσότεροι από 160.000 δότες για μεταμόσχευση μυελού των οστών στην Ελλάδα

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ανοιχτή προς το κοινό της πόλης, με τίτλο «εθελοντισμός και μεταμόσχευση μυελού των οστών», πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα σε αίθουσα του δημοτικού μεγάρου Θεσσαλονίκης με συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του δήμου Θεσσαλονίκης, από κοινού με την φοιτητική οργάνωση Θεσσαλονίκης MedAction.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» που ιδρύθηκε το 2012 από την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με τη δράση να αγγίζει εκτός από τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους, αλλά και τους ενήλικες ιδιαίτερα εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 160.000 εθελοντές δότες για μεταμόσχευση μυελού των οστών φέρνοντας τη χώρα σε υψηλή θέση διαθεσιμότητας μέσα στην ευρωπαϊκή κοινότητα. 

«Μέσα σε μία δεκαετία το Όραμα Ελπίδας έχει γράψει 160.000 εθελοντές δότες και η χώρας μας κατέχει μία αξιόλογη θέση μέσα σε όλες τις ευρωπαϊκές. Πλέον οι εθελοντές δότες του Οράματος Ελπίδας, σχεδόν κάθε εβδομάδα προσφέρουν ένα μόσχευμα για να σώσουν έναν Έλληνα ή ασθενή στο εξωτερικό. Το πετύχαμε με προσπάθεια και μεγάλο κόπο με τους συνεργάτες μας που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών βρίσκονται εδώ στη Θεσσαλονίκη στην Κεντρική Μακεδονία και έχουν εγγράψει χιλιάδες εθελοντές με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Επιστημονικός Διευθυντής του Οράματος Ελπίδας, Στέλιος Γραφάκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από PublicDomainPictures από το Pixabay