Η μουσική Heavy Metal μπορεί τελικά να μας ηρεμεί

Πρόσφατη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Queensland στην Αυστραλία για «ακραία» μουσικά είδη όπως το Heavy Metal, Emo, Punk και Screamo, έδειξε ότι μπορεί τελικά αυτά τα είδη να ηρεμούν αυτούς που τα ακούν. Το αποτέλεσμα της έρευνας έρχεται σε αντίθεση με την αντίληψη ότι αυτά τα είδη μουσικής συνδέονται με την επιθετικότητα και την παραβατικότητα.

Στην έρευνα ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να περιγράψουν μία άσχημη κατάσταση που βίωσαν όσον αφορά τη σχέση, τη δουλειά ή τα οικονομικά τους, αφήνοντάς τους στο τέλος να χαλαρώσουν είτε στην ησυχία είτε ακούγοντας μουσική της αρεσκείας τους, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τους καρδιακούς τους παλμούς.

Παρατηρήθηκε ότι το άκουσμα αυτής της μουσικής όχι μόνο δεν δημιούργησε περισσότερο θυμό αλλά έφερε μια ηρεμία παρόμοια με αυτή που ένιωσαν όσοι επέλεξαν την ησυχία. «Είδαμε ότι η μουσική βοήθησε στην υποχώρηση της λύπης και στην αύξηση των θετικών συναισθημάτων», όπως δήλωσε ο Leah Sharman, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου που διεξήγαγε την έρευνα.

Πηγή: Huffpost
Εικόνα: Pixabay