Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Emerson των 9 Grammy έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

«Όσο υπάρχουν τέτοιοι μουσικοί, η ανθρωπότητα μπορεί να ελπίζει…» γράφουν οι Times για το Emerson String Quartet των 9 Grammy. Το διάσημο σχήμα που πήρε την ονομασία του από τον Αμερικανό ποιητή και φιλόσοφο Ραλφ Oυάλντο Έμερσον, ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα εντυπωσιακής πορείας με πολλές διακρίσεις, αποχωρεί από τη διεθνή σκηνή το 2023 περιοδεύοντας σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, αλλά τα μέλη του δεν αποσύρονται καλλιτεχνικά, αφού θα συνεχίσουν να δίνουν ατομικά ρεσιτάλ και να διδάσκουν νέα μουσικά σχήματα.

Πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του Κουαρτέτου Εγχόρδων Emerson είναι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πριν τις συναυλίες τους σε Μαδρίτη, Φλωρεντία, Πίζα, Μιλάνο και Λονδίνο. Οι Γιουτζίν Ντράκερ και Φίλιπ Σέτζερ (βιολί), Λώρενς Ντάττον (βιόλα) και Πωλ Ουάτκινς (τσέλο) θα ερμηνεύσουν δύο από τις πλέον αριστουργηματικές συνθέσεις του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 20:30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Πρόκειται για το τελευταίο Κουαρτέτο για έγχορδα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και για το Κουαρτέτο «Ο Θάνατος και η Κόρη» του Φραντς Σούμπερτ, ακρογωνιαίο λίθο της εργογραφίας για τον συγκεκριμένο συνδυασμό μουσικών οργάνων. Μάλιστα, το πολυβραβευμένο αμερικανικό σύνολο είχε κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του στα 1988 για την Deutsche Grammophon με αυτό το σπουδαίο έργο του Σούμπερτ.

Η εμφάνιση του Κουαρτέτου Εγχόρδων Emerson στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου «Μεγάλοι Ερμηνευτές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ