Κατερίνη: Τεχνολογική προσέγγιση στον τουρισμό

Να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμη τεχνολογική καινοτομία θα επιδιώξει ο δήμος Κατερίνης αφού εγκρίθηκε η συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Smart Tourism Destinations, ενός δικτύου που απαρτίζεται από 50 Ευρωπαϊκές πόλεις.

Το Smart Tourism Destinations είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποστήριξη επιλεγμένων πόλεων της ΕΕ με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε προϊόντα και υπηρεσίες τουρισμού και φιλοξενίας μέσω τεχνολογικής καινοτομίας.

Οι πόλεις αυτές θα διδαχθούν πώς να εφαρμόζουν καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για να κάνουν τον τουρισμό βιώσιμο και προσβάσιμο, αξιοποιώντας πλήρως την πολιτιστική κληρονομιά και τη δημιουργικότητά τους για να βελτιώσουν την τουριστική εμπειρία.

Το έργο θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο οι πόλεις της ΕΕ μπορούν να υιοθετήσουν προσεγγίσεις που βασίζονται σε δεδομένα (data-driven approaches) για να γίνουν ή να βελτιωθούν ως έξυπνος τουριστικός προορισμός και θα χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων (50 ευρωπαϊκών πόλεων, μεταξύ των οποίων και η Κατερίνη), συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, επαγγελματιών του τουρισμού και ακαδημαϊκών ερευνητών.

Πηγή: in.gr