Μαθητές από το Κιλκίς κερδίζουν την πρωτιά για το «Καλύτερο Promo Video Εικονικών Επιχειρήσεων 2022» του JA Greece

Καλλιέργησαν ορισμένα από τα πιο ακριβά μικρολαχανικά στον κόσμο μέσα σε κουτιά ηλεκτρονικών υπολογιστών και κατάφεραν να κερδίσουν τον θαυμασμό αλλά και την ψήφο του κοινού στον διαγωνισμό «Καλύτερο Promo Video Εικονικών Επιχειρήσεων 2022» του προγράμματος/διαγωνισμού του Junior Achievement Greece. Η μαθητική εικονική επιχείρηση «Microgreens- Magicgreens» από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς αναδείχθηκε νικήτρια, παίρνοντας το «χρυσό» εισιτήριο και την απευθείας πρόκριση στον φετινό πανελλαδικό τελικό του προγράμματος, που θα γίνει στις 6 Μαΐου, με τη συμμετοχή των δέκα καλύτερων ομάδων.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το καλύτερο promo video έγινε, χθες το απόγευμα, σε ένα live event του Junior Achievement Greece, με τον πρόεδρο του JA Greece Μάρκο Βερέμη να ανακοινώνει τη νικήτρια ομάδα, προκαλώντας «κύματα» ενθουσιασμού και χαράς από τους μαθητές και μαθήτριες της «Microgreens- Magicgreens», που ήταν συντονισμένοι στην εκδήλωση, μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους. Το βίντεο της μαθητικής εικονικής επιχείρησης από το Κιλκίς πήρε πάνω από 1000 ψήφους, όπως επισήμανε ο κ. Βερέμης, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την καταπληκτική ιδέα των παιδιών. «Το ταξίδι τώρα ξεκινάει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του JA Greece, υπενθυμίζοντας πως έχουμε μπροστά μας την πλήρη εξέλιξη του διαγωνισμού και συγχαίροντας τόσο τους νικητές όσο και τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν.

Ογδόντα δύο βίντεο διαγωνίστηκαν για το έπαθλο και συνολικά 27.000 ψήφοι ήταν αυτές που έκριναν το αποτέλεσμα, με τη δεκάδα των καλύτερων promo video -πέραν των νικητών- να συμπληρώνουν οι εξής ομάδες: 6ο ΕΕΛ Καβάλας/ B-Safe, Pierce- The American College of Greece/ Extra Mile, 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης»/ Ζωομπουκίτδες Έβρου Α.Ε., Εκπαιδευτήρια Γείτονα- ASPIS, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου & 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου/ ReUZ+, Γυμνάσιο Κλειτορίας/ Flying, ΓΕΛ Θουρίας/ Granel, 1ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πυλαίας – Χορτιάτη/ Σουφέρνωναφας και ΓΕΛ Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης/ AGORA.

Απόσπασμα από άρθρο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ