Οι τράπεζες τροφίμων στη Βρετανία διένειμαν αριθμό ρεκόρ πακέτων στη διάρκεια ενός έτους

Το μεγαλύτερο δίκτυο τραπεζών τροφίμων στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι αυξήθηκε κατά 37%, στα 3 εκατομμύρια, ο αριθμός των πακέτων τροφίμων που διένειμε μέσα σε ένα χρόνο, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ενώ η κρίση κόστους ζωής δεν φαίνεται να αμβλύνεται.

Το Trussel Trust, που στηρίζει 1.300 τράπεζες τροφίμων σε όλη τη Βρετανία, επεσήμανε σήμερα ότι περισσότερο από ένα εκατομμύριο πακέτα δόθηκαν σε παιδιά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη διάρκεια του έτους που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο 760.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τις τράπεζες τροφίμων της, αύξηση κατά 38% σε ετήσια βάση. Σε αυτούς περιλαμβανόταν αριθμός ρεκόρ εργαζόμενων, οι μισθοί των οποίων δεν αρκούσαν για να αντεπεξέλθουν στο κόστος ζωής.

Οι Βρετανοί είναι αντιμέτωποι με υψηλό πληθωρισμό εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Εκτιμήσεις της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν τον προηγούμενο μήνα δείχνουν ότι τα νοικοκυριά στη χώρα είναι αντιμέτωπα τα τελευταία δύο χρόνια με τη μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων τους από τη δεκαετία του 1950, που διατηρούνται αρχεία.

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 10,1% τον Μάρτιο. Όμως οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών ήταν κατά 19,1% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι, η μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 1977. Ο πληθωρισμός τροφίμων τον Απρίλιο έφτασε το 17,3%, βάσει στοιχείων της βιομηχανίας.

Το Trussel Trust επεσήμανε εξάλλου ότι ο αριθμός των πακέτων τροφίμων που παρείχε στη διάρκεια του έτους ήταν υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτόν που διένειμαν οι τράπεζες τροφίμων πριν 5 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Daniel Albany από το Pixabay