Έρχεται υπερηχητικό αεροπλάνο που θα πετά από την Φρανκφούρτη στο Ντουμπάι σε 90 λεπτά

Ήταν στις 24 Οκτωβρίου 2003 όταν ένα από τα θρυλικά Concorde της British Airways έκανε την τελευταία πτήση. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια και πολυάριθμοι διεκδικητές του θρόνου – υπερηχητικά, υδρογονοκίνητα, με τεχνολογία anti-boom – συρρέουν, τουλάχιστον εννοιολογικά, αλλά πολλά από αυτά τα έργα που υπόσχονται απρόσκοπτα εξαιρετικά γρήγορα ταξίδια έχουν σταματήσει ή καθυστερήσει.

Τώρα μια startup από την Ευρώπη ξεκινάει, υποσχόμενη δελεαστικές ώρες ταξιδιού, όπως από τη Φρανκφούρτη στο Σίδνεϊ σε 4 ώρες και 15 λεπτά, από το Μέμφις στο Ντουμπάι σε τρεισήμισι ώρες ή από την Φρανκφούρτη στο Ντουμπάι σε μόλις 90 λεπτά.

Η ιδέα της Destinus είναι πτήση υδρογόνου με πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, μειώνοντας τη διάρκεια πτήσης σε λιγότερο από το ένα τέταρτο των τρεχόντων εμπορικών αεροπορικών ταξιδιών.

Με έδρα την Ελβετία, μια ομάδα περίπου 120 εργαζομένων στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η Destinus ιδρύθηκε το 2021. Τα δύο πρώτα πρωτότυπά του πραγματοποίησαν επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις και πρόκειται να ξεκινήσουν δοκιμαστικές πτήσης με υδρογόνο. Το τρίτο πρωτότυπο – Destinus 3 – πρόκειται να πραγματοποιήσει την εναρκτήρια πτήση του μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: ertnews.gr
Φωτογραφία από Mohamed Hassan από το Pixabay